Taula Rodona: "Repensant la producció d'aliments del futur: sostenibilitat, seguretat i salut"

Descarregar Pdf

La taula es pot seguir en streaming o visionar despres clicant al següent enllaç

el IEI ha acollit aquest 16 d’octubre Dia Mundial de l’Alimentació una taula rodona per debatre i reflexionar sobre com hauria de ser la producció d’aliments del futur, garantint la sostenibilitat, la seguretat i la salut.

La producció d'aliments es troba en una cruïlla en l’àmbit mundial. En els pròxims anys serà necessari produir aliments per a una població mundial creixent. Per aconseguir aquest objectiu, cal seguir una intensificació sostenible, tal com recomana la FAO (Food and Agriculture Organization); la qual cosa implica l’ús de tecnologies que permetin augmentar la producció d’aliments i, alhora, preservar el medi ambient i reduir el consum de recursos (com l’aigua, l’energia, els fertilitzants, les plaguicides...).

Els productes alimentaris no només hauran de ser produïts de forma sostenible, sinó que hauran de tenir una excel·lent qualitat organolèptica, a més de ser saludables i segurs per als consumidors. És essencial utilitzar tècniques de producció i d’elaboració que preservin aquestes característiques, i que homologuin aliments de qualitat i segurs per a tothom.

A més, adoptant el principi de One Health (una sola salut), que integra la salut humana, animal i ambiental, cal trobar una aproximació holística per fer front als reptes globals en la producció agroalimentària. Aquesta visió promou pràctiques que, no només augmenten la producció, sinó que també protegeixen els ecosistemes i la salut de tots els éssers vius.

Amb participació de Robert Soliva, director del Departament de Tecnologia, Enginyeria i Ciència d’Aliments (UdL) i membre d’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), Carlos Cantero, professor de l’ETS d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (UdL) i investigador. I finalment de Maria Àngels Calvo, presidenta de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya i membre d’ACCA. Moderats per la professora Romi Pena, professora de l’ETS d’Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (UdL) i investigadora del centre Agrotecnio (UdL).

L'accés a l'esdeveniment és lliure.